A Help for the Massai alapítvány meghívására, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciáért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Főosztályának támogatásával második alkalommal végeztünk felszínalatti vízkutatási feladatokat Észak-Tanzániában, kibővítve ezúttal a kutatási területet a Ngorongoro régió tágabb területére.

2019 októberében és novemberében terepi munkánk során geológiai és hidrogeológiai térképezéseket végeztünk összesen három helyszínen. Ahol lehetőségünk volt rá vízmintákat vettünk és elemeztünk. Audio-magnetotellurika és Slingram elektromágneses geofizikai módszerekkel két helyszínt jelöltünk ki potenciális ivóvízkút fúrására. Eredményeinket egy Malamboban és Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán tartott workshopon ismertettük, illetve egy tanulmányban összegeztük.

Összesen 85, a régióban található iskoláról gyűjtöttünk be adatokat (tanulók száma, ivóvíz hozzáférhetősége, meglévő technológiák stb.), mely kiváló alapja lehet egy jövőbeli ivóvízellátó infrastruktúra tervezésének, illetve pályázati lehetőségeknek.

A projekt a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával a Vízipari Pályázati Program keretében valósult meg.