Műszerfejlesztés

Függetlenül attól, hogy el hisszük-e vagy sem, hogy mi emberek felelősek vagyunk-e az éghajlatváltozásért, a megkerülhetetlen tény mindenkit érint. A nem túl távoli jövőben, az emelkedő tengerszint és a szélsőséges időjárási viszonyok miatt egyre több gátat kell építeni vagy megemelni.
Saját biztonságunk érdekében, e gátak rendszeres karbantartást igényelnek. Mindezt nem egy újabb katasztrófára adott válaszként, hanem annak megelőzése miatt végezzük.
A GeoGold Kárpátia & DACHS javaslata egy komplex monitoring rendszer, melyet a helyszínen telepítünk és mely költséghatékony megoldást kínál a kockázatok kezelésére.

A gát állapotának rendszeres mérésével nyomon követhetjük a változásokat, azonosíthatjuk a problémás térrészeket, biztosítva azt, hogy erőfeszítéseinket és erőforrásainkat a legkritikusabb helyszínekre koncentráljuk.

A két cég közös fejlesztésének eredménye egy integrált, automatizált megfigyelő rendszer, egy speciális Elektromos Ellenállás Tomográfia (ERT) eszköz.

A multielektródás ERT rendszer, moduláris jellege miatt kiterjedt területeket lefedhet. A műszerből és kábelekből áll rendszer egy földalatti tengely mentén, biztonságosan és láthatatlan módon beépíthető. A rendszer, előre meghatározott beállítás szerint, automatikusan végzi a méréseket (ütemezés, ERT paraméterek), de a testre szabás további módjai is lehetségesek.

Modres Pro 1