O nama

Delatnost naše konsultantske firme je savetovanje u domenu hidrogeologije i zaštite životne sredine koja je specijalizovana za dijagnostiku i planiranje, za izdavanje dozvola, za kontrolu i obezbeđenje vezanih za istraživanje podzemnih voda. Naši klienti su akteri privatnog i javnog sektora, lokalne samouprave, vodoprivredne direkcije, gradski vodovodi i nacionalni parkovi.

Evropska unija pridaje veliki značaj - i značajna sredstva u skladu sa tim - istraživanju i rešavanju problema lokalne i regionalne zaštite životne sredine i očuvanje vodenih resursa. Programi prekogranične saradnje pružaju mogućnost rešavanja problema zaštite životne sredine, koje dotiču i susede države. Ujedno učestvujemo i u pripremi planova za ispitivanje podzemnih voda, implementaciji i istraživačkim projektima finansiranih od strane Evropske Unije.

Na lokalnom nivou imamo brojne narudžbine za izvršenje dijagnostičkih radova, i izrade plana očuvanja lokalnih, opštinskih krhkih vodnih resursa.

Naši klijenti iz privatnog sektora su najčešće poručioci projektovanja, određivanja lokacije i/ili dubina izvora, akvizicije dozvole za izgradnju, za rad i za održavanje bunara. U posebnim slučajevima, vrsimo terenska istraživanja i pripreme planova (npr., geofizička ispitivanja deponija, ispitivanja rudišta).

Istaknuti oblasti naših istraživanja su geofizička ispitivanja vodonosnih slojeva u karstu i ispucalim stenama. Proteklih godina zbog brojnih ispitivanja zaštite vodenih resursa i prekograničnih ispitivanja zaštite i lociranje akvifera postalo je neophodan razvoj i pribavka raznih geofizičkih instrumenata. Ponosni smo da u našoj zemlji trenutno jedini posedujemo geofizičke instrumente, kao što su RMT, VLF-R, VLF-EM-GRAD (Radio Magneto Telluric, Very Low Frequency-Resistivity, Very Low Frequency-Electromagnetic Gradient) koje koristimo za ispitivanje karstnih, ispucalih formacija. U ovim područjima vršimo trasiranja podzemnih tokova sa GGUN-FL (fluorometar) i terensko analiziranje uzorka vode. Poslednjih godina postali smo jedan od najtraženijih izvodioca geofizičkih ispitivanja sa VES i IP (Vertical Electrical Sounding i Induced Polarization). Rezultate geofizičkih ispitivanja, 3D modele izrađujemo u najmodenijim softverima kao što su FEFLOW i VISUAL MODFLOW FLEX.

Posedujemo projektantsku licensu iz oblasti zaštite voda i zemljišta, za hidroinžinjering, i iz oblasti inžinjerstva istraživanja vodenih resursa, bušenje bunara, hidrogeologije i zaštite životne sredine.

Naša kompanija odgovara ISO 9001:2008 (MSZ EN ISO 9001: 2009) i ISO 14001:2004 (MSZ EN ISO 14001:2005) internacionalnim standardima.

GOP - 2010 - 2.1.1/: Nabavka opreme i razvoj informacionih tehnologija GeoGold Karpatia doo.